Upplopp och avkoppling

Den här stilla veckan har inte alls varit stilla hittills. Jag har haft många deadlines på arbetet och dubbeljobb tre av hela tre arbetsdagar. Men det har varit ett upplopp och alla upplopp slutar med att man kommer i mål. Så också jag. Nu blir det rejält med avkoppling resten av veckan.

Jag ska bland annat uthämta två pinfärska böcker från biblioteket som jag har reserverat. Bland annat Fredrik Långs senaste roman Basim, min kära. Jag har tidigare läst Långs Flickorna på Nappari och blev stormförtjust i både boken och författarskapet (rekommenderas åt Jane Austen-läsare som ändå gillar lite mer tempo och inte lika mycket utdragenhet som Austens). Basim, min kära är däremot av helt annat art då den behandlar Israel-Palestina situationen med brevromanen som genre. Det blir intressant och tankeväckande påskläsning.

Dessutom har jag reserverat Karin Wahlbergs senaste roman i serien om lasarettet, Lätta ditt hjärta. Den här serien har jag följt med ända sedan den första boken kom ut 2013. Serien kretsar kring ett lasarett i Sverige på 1950-talet då polioepidemin härjade i hela Europa. Det är en roman rik på mångbottnade karaktärer vars liv i mindre eller större utsträckning kretsar kring lasarettet. Nu är det länge sedan jag läste den andra romanen, så jag tror jag får ta en snabbtitt i de tidigare böckerna innan jag lägger händerna på den här tredje delen. 

Nu tar jag påsklov (men uppdaterar här på bloggen, förstås!)

Hur ålderdomstecken är väl inte det att de enda bilderna jag har på min telefon är vackra naturbilder. Sorry not sorry!

Hur ålderdomstecken är väl inte det att de enda bilderna jag har på min telefon är vackra naturbilder. Sorry not sorry!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.