Ord som föder liv

Jag tycker att något av det finaste man kan göra för sin partner är att tala gott om hen inför andra. Inte på det där skrytsamma "min partner är bättre än din partner"-sättet, men på ett högaktande och kärleksfullt sätt. Ett sätt som vittnar om en stolthet och en glädje över att få dela livet tillsammans.

För mig är glädjen dubbelt så stor när jag råkar höra min Samuel tala gott om mig inför någon annan. Eller ännu bättre - när en gemensam vän nämner att Samuel har sagt något fint om mig.

Jag tror det här inte endast gäller ett romantiskt förhållande. Jag tror det här, att tala gott om människor både när de hör och inte hör, på många sätt skulle skapa ett mildare och människovänligare klimat på arbetsplatsen, i skolan eller i fotbollslaget. 

Ord gör så mycket. River ner eller bygger upp i enlighet med vilka ord vi väljer att använda. Kan vi komma överens om att sträva efter det senare? Att ständigt låta våra ord bli till uppbyggelse och glädje åt oss själva och andra.

Vill ni för övrigt höra mer om vikten av att tala väl om sin partner - hur det till och med påverkar den mentala hälsan - lyssna på det här podcast avsnittet. Också det från min favorit relationspodcast The Marriage Podcast for Smart People. 

DSC_1175_Fotor.jpg
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.