Just nu

Jag har skapat mig en  "Just nu"-lista så här i oktoberrusket. Listan får med fördel användas, gärna med källhänvisning. 

Just nu...

.. läser jag
Den andra boken ur Game of Thrones-serien med namnet Kungarnas Krig. Jag har aldrig varit en fantasy-människa; visst har jag sett och läst bitar ur Narnia, Sagan om Ringen och Hobbit och trots att jag gillar dem har jag aldrig fastnat i fantasyklistret. Men när jag och min Samuel såg igenom GoT i vintras (jag för första gången, Sam för andra) blev jag fascinerad. Jag gillar intrigerna, de oväntade vändningarna och att det sällan blir som man tänkt eller hoppas. 

got-blogg.jpg

.. lyssnar jag på
Linnea Henrikssons "Säga mig" på repeat dagarna i ända. Helt klart bäst just nu.

.. ser jag på
Outlander, en kvinna som färdas tillbaka i tiden till 1700-talets Skottland. Låter lite mysko men det är faktiskt riktigt spännande! För att balansera det dramatiska ser jag och min Samuel också på That 70's Show, Eric Foremans humor är i världsklass och Fez är för bra! Jag tittar också på HouseJane the Virgin och Seinfeld men inte lika ofta.

.. tänker jag på 
Vad jag ska packa med mig inför den stundande helgresan. Och vilken storlek på väska jag ska ta med. Hur mycket kommer jag att shoppa? Hur många plattänger behövs för en handfull tjejer? [djupt]

.. längtar jag efter
Vintern! Ja, en riktigt smällkall vinter med krispig luft, solsken och gnistrande snödrivor! Romantiserar jag den finska vintern? Absolut, men i alla fall!

vinter1-blogg.jpg

.. borde jag
Bädda sängen och byta om till träningskläder, tömma och fylla på diskmaskinen, rengöra kaffekokaren med mera. Men det är mycket man inte måste.

.. saknar jag
Maja, Emmi, Helena och Iitu! Som tur får jag se dem alldeles snart. ❤ Också min familjs hund Nelson och katterna Lisa och Molly saknar jag!

.. planerar jag
Koreografier och dansnummer till julshowen, en liten keikka jag har i november och julklappsinköp anno 2017!

.. drömmer jag om
Höstlovet nästa vecka. Egentligen är jag bara höstlovsledig från dansen, men ändå känns det som ett riktigt höstlov för mig!

.. är jag glad för
Att snart få vara återförenade med de här pinglorna + Christa!

Suddig bild men ack så fina ❤

Suddig bild men ack så fina ❤

.. ser jag fram emot
Att gå på musikalen The Book of Mormon! Det blir grejt! Jag ser också fram emot att läsa Karin Erlandssons senaste roman Pärlfiskaren.

.. prokrastinerar jag
läs punkten ".. borde jag".

.. vill jag ha
God kycklingpasta, vinterkängor, Marabou Sommar, Lunttikirja, ryggmassage, hörlurar och en rensad dator. På ett mindre materiellt plan vill jag ha mer rutin i vardagen och klarhet i min gradu-avhandling. 

.. vill jag bli bättre på
Bullet journaling, att ta kritik, hålla ordning i klädskåpet, använda tandtråden och skriva på finska. En salig blandning!

.. ska jag
Avrunda det här blogginlägget och ta itu med punkt ".. borde jag".

Ha en härlig torsdag, kära läsare!

sjölvar1-blogg.jpg
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.