En dag i livet

Vardagen har rullat igång i det Svenlinska huset men denna gång är det en lite ny typ av vardag.

Så här ser en helt vanlig vardag ut numera.

07-tiden
Vanligtvis vaknar vi vid den här tiden. Molly är hungrig och får mat och Samuel kokar kaffe och gröt.

08.00
Samuel åker iväg till jobbet och jag sköter undan morgonsysslorna (bädda sängen, klä på Molly, tömma diskmaskinen, diska grötkastrullen och plocka upp i köket). Efter det brukar Molly chilla eller halvslumra bredvid mig när jag planerar dagen, jobbar lite eller pynjar på med något pyssligt som bookstagramkontot eller min dagbok.

10.00/11.00
Second breakfast. För både Molly och mig, varpå jag tar en vagnpromenad så Molly får sova. Jag lyssnar på en ljudbok medan jag går runt med barnvagnen. Det är verkligen dagens höjdpunkt, denna vagnpromenad! Därefter kort dusch för mamman medan Molly sover vidare i vagnen.

Dagens höjdpunkt - vagnpromenaden!

Dagens höjdpunkt - vagnpromenaden!

12.00
Lunch. Min favoritlunch för tillfället är sallad med isbergssallat, rucola, gurka, körsbärstomater, vattenmelon, fetaost, cashewnötter, konserverad kycklingfilé på burk (låter vidrigt men är såå saftigt och gott!) och så citronolivolja to top it off. MUMS! Molly får också “lunch”.

13.00
Efter lunchen brukar jag ofta ta en tupplur om jag känner för det. I annat fall brukar jag läsa lite, sköta olika ärenden, sköta hushållssysslor, träffa en vän över en kopp kaffe eller bara chilla. Molly sover också.

15.00
Kaffe och ordentlig mellis för både mor och dotter. Därefter sover Molly ännu en omgång.

16.30
Middagsprepp. Samuel kommer hem från jobbet.

17.00
Middag och därefter mys med barn och katt.

19.00
Läs- och lekstund med Molly. Vi har en härlig lekmatta som vi fick av Samuels faster som vi brukar hänga på. På vår läs- och lekstund brukar vi läsa poesiböcker, göra olika rim och ramsor (gärna med kroppsrörelser för att öka hennes kroppskännedom), sjunga sånger och öva att ligga på mage och träna nackmusklerna.

19.30
Kvällsrutin för Molly då vi tvättar och sköter om kroppen, byter blöja och lägger på pyjamas.

Bebisar i pyjamas! Och nej jag håller inte endast i hennes nacke fastän det ser ut så 🙈

Bebisar i pyjamas! Och nej jag håller inte endast i hennes nacke fastän det ser ut så 🙈

20.00
Godnatt Molly! Fastän vi lägger henne 20-tiden är vi väldigt måna om att inte tassa på tå och viska med varandra. Vi har en kampanj på gång där vi medvetet har vanliga vardagsljud omkring oss fastän hon sover. Vi kan dammsuga, laga en smoothie och heja hejvilt på vårt fotbollslag trots att hon sover – och i alla fall hittills har hon inte klagat på vår ljudvolym.

Efter Mollys läggdags brukar jag och Samuel också prioritera vi-tid. Bara det att sitta och se varandra i ögonen och hinna byta några ord ger så mycket näring och ork i vår relation. Ibland har Samuel träningar på kvällen och då brukar jag läsa och leka med bästa Toukokatten.

22.00
Vid det här lager blir även jag trött och börjar gå och lägga mig. Första amningen sker kring 23-tiden, andra amningen mellan 03-04 och den sista kring 06-07. Däremellan sover hon väldigt bra, vilket vi är mer än tacksamma för!

Ungefär så ser en helt vanlig dag i mitt liv ut just nu. Det här vill jag dokumentera för framtiden – bara för att se ifall det förändras!

Du och jag i vår nya vardag 🤍

Du och jag i vår nya vardag 🤍

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.