Lite i många

Hur ska en god vän vara?

Har du, som jag, skrivit en hel del texter om den här tematiken under i din skoltid?

Det som oftast kom fram i mina och mina klasskamraters texter var att en god vän ska vara snäll, ärlig, pålitlig och rolig. Rätt grundläggande egenskaper hos vilken människa som helst alltså.

Men hur ser den bästa vännen för just dig ut? Vilka egenskaper, intressen och kvaliteter ska den absoluta bästa vännen för dig inneha?

Jag har som ni märker tänkt en hel del på vänskapsrelationer på sistone. Jag är tacksam för varenda människa jag har förmånen att kalla vän. Ändå kan jag ibland uppleva att jag saknar en vän som har rubbet, ni vet, som har alla kvaliteter som jag längtar efter.

Det är förstås lite utopistiskt och snudd på befängt att tänka så, jag vet, men ändå har jag stundvis sörjt faktumet att jag aldrig känner att hela mitt jag resonerar med en annan människa.

IMG_4103.jpg

Men istället för att dväljas i en saknad över det jag inte har, så har jag försökt landa i en förståelse för att vissa av mina sidor och egenskaper blir mötta i olika människor.

Jag får prata litteratur, skrivande, konst och film med några av mina vänner.

Jag får utlopp för min träningsglädje med andra.

Jag diskuterar människans livsvillkor, tro och existentiella frågor med några och får bolla tankar om forskning och doktorandlivet med en handfull kolleger.

Jag kan kanske inte får utlopp för alla de här olika sidorna av mig i en och samma människa, men jag kan däremot få ut lite av mina sidor i många olika vänner.

Och sist och slutligen – skulle det inte vara jättetråkigt att min bästa vän egentligen skulle vara en kopia av mig själv?

Bilderna är faktiskt från 2018, men det är fortfarande samma jag, samma man och samma ställe då som nu.

Bilderna är faktiskt från 2018, men det är fortfarande samma jag, samma man och samma ställe då som nu.

Känner du igen dig i det här?
Har du relationer där du upplever att du får utlopp för lite av dina många sidor?
Eller har du relationer där du upplever att nästan alla dina sidor får resonans?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.