Varje dag på bild

Jag har mycket jag vill göra under min semester men bara en sak som jag måste göra. Och det är att fånga varje dag på bild. 

Bilden behöver inte nödvändigtvis vara av hög kvalitet eller instagramvärdig. Men den ska vara ett minne från just dagen idag, för att minnas vad jag har gjort. 

Semestern som ska präglas av vila och återhämtning kan lätt bli en enda grå dimma där dagarna flyter in i varandra. När semestern väl är slut kan man fråga sig: "men vad gjorde jag egentligen?".

Jag menar inte att man måste göra något särskilt. Men lätt glömmer man bort också de där mindre händelserna, det där roliga, annorlunda eller högst vanliga som man gjorde.

Men inte i år, för i år fångar jag ett litet minne från varje dag. Så här har det sett ut hittills:

WhatsApp Image 2018-07-05 at 21.52.56.jpeg

Min första semesterdag präglades av fixande inför Samuels och min gemensamma examensfest. Det regnade frikostigt och medan jag tvättade fönster vid sommarstugan drabbades jag av akut glädje över att min (mammas) regnrock matchade min (svärmors) fönstertvättsredskap. Det resulterade i en dansvideo (endast för utvalda ögon) till Taylor Swifts svängiga Shake it Off.

examensfest10.jpg

På fredag förberedde vi för examensfesten och lade upp tältet ackompanjerat av en vindstyrka på tio meter per sekund. Det var en bedrift i sig att vi inte sveptes i väg med vinden när Samuel och jag själva försökte få upp taket. Som tur fick vi extern hjälp på eftermiddagen. På kvällen firade vi med vänner — vilken fest! Modiga vänner som trotsar blåst!

WhatsApp Image 2018-07-05 at 21.52.56 (1).jpeg

Den här boken läste jag under lördagens soliga timmar. Storyn fångade mig då den var lite annorlunda: en ung kvinna har hamnat i koma. Alla tror att hon inte alls är i medvetande, men hennes hörselsinne är aktivt. Det vet däremot ingen annan om. Samtidigt börjar personal och familj överväga att ta bort de livsuppehållande maskinerna och patienten själv hör precis allting. Och så lite kärlekshistoria på det. Helt okej solstolsläsning!

examensfest11.jpg

På söndag var vädret mildare och vi firade igen. Den här gången med familj och släkt.

WhatsApp Image 2018-07-05 at 21.52.57.jpeg

Min första "riktiga" semesterdag och veckans (hittills) enda soldag. Vad ljuvlig att med gott samvete ligga och läsa. Dagen spenderades i Rödsö. Jag älskar lande!

WhatsApp Image 2018-07-05 at 22.04.44.jpeg

Min bästa vän och jag. En länk med syster, make och hund följt av plankträning tabata-style på gården och på bilden på väg till Skorpan i Jakobstad. Ett sommarmåste!

Sova länge, lyssna på sommarprat, diskutera, klottra på ett gammalt kuvert, sitta inne med gott samvete, umgås med fina vänner. En onsdag helt i min smak.

WhatsApp Image 2018-07-05 at 22.23.53.jpeg

Nu i Vasa en sväng för att tvätta kläder och ladda om. Trots att jag älskar mitt sommarvasa känns det som att jag ska på jobb imorgon. Jag har inte samma sommarkänsla när jag är här, för för mig är Vasa min jobbstad. Det är inte så konstigt att det är så här, men jag hoppas att jag också kan ha semester eller hemester här!

Jag hoppas att också du kommer ihåg att fånga din dag på sätt eller annat, oavsett om du har semester eller inte. Vi gör mycket mer än vi tror under helt vanliga dagar. Och trots att vårt liv inte är prestationer är det fint att bevara de små ögonblicken, de till synes obetydliga minnen. 

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.