Små kärleksförklaringar

I ett tidigare inlägg skrev jag om Relationsekvationen, eller snarare avsaknaden av den. I princip skrev jag om att i sina relationer ta hand om de mest grundläggande sakerna som kommunikation, vänlighet, artighet och helt enkelt not being a jerk. Man kommer väldigt långt med det.

Min Samuel och jag är inte riktigt bra  på pampiga dejter med trerätters, fyrverkerier och limousinfärd. Däremot är vi riktigt bra på att göra små kärlekshandlingar i vardagen, och jag tror att det till och med är viktigare än de där pompösa men sällsynta kärleksförklaringarna. Så i andan av litet gör mycket vill jag dela med mig av några små, kravlösa kärlekshandlingar som vem som helst klarar av. Här kommer de:

Stoppa om. Riktigt så där som föräldrar gör åt sina barn när de ska sova. Det är så mysigt att få bli omhändertagen på det här sättet. Också vuxna behöver det!

Förbered kaffe- eller vattenkokaren och så fort du hör din kära komma hem sätter du igång den så att ni kan ta en gemensam kaffepaus.

kakå-blogg.jpg

Laga en god kvällsbit. Speciellt om din partner är på en kvällsträning brukar en färdig förberedd, rejäl och god kvällsbit sitta alldeles utmärkt.

Förbered tandborsten. Ja det här kan låta lite löjligt, men redan en så liten kärlekshandlingar som att sätta tandkräm på sin partners tandborste viskar ett "Jag tänker på dig, också när jag borstar tänderna".

Var förutseende. Vet du att din partner alltid brukar börja frysa om morgonen vid frukost - hämta sockorna och filten. Att dessutom göra det innan du blir ombedd eller tillfrågad gör det ännu starkare!

Lär dig din partners svagheter. Inte svagheter som i karaktärsmässiga eller fysiska svagheter, utan snarare vad som får fin partner att smälta. Vet du att din partner gillar Manhattan chips på Champions League tisdagar (inte alls ett exempel ur vårt förhållande, haha) - förbered dig genom att skaffa en påse och lite dipp. Eller vet du att din partner har en förkärlek för frukost på säng, gör det en helt vanlig vardag!

En bild från 2014. Foto: Fotografebba

En bild från 2014. Foto: Fotografebba

Dela roliga memes/bilder. Jag och Samuel sportar mycket med det här. Vi brukar PM:a varandra om vi stöter på någon meme som samtidigt är en del av vår insiderhumor, eller är en stund av "I saw this and thought of you". Här bör man ändå vara försiktigt att humorn inte går överstyr och blir förolämpning. En stor nypa taktfullhet och sinne för vad din partner gillar vs. inte gillar är viktigt!

Ta vara på sådant som din partner skulle uppskatta. Jag brukar låna eller köpa böcker som jag tror Samuel skulle gilla, Samuel brukar säga åt mig om han sett en trailer till en film som jag skulle tycka om. Vi båda brukar spara och spela upp musik som vi tror att den andra skulle uppskatta. 

Skicka ett kärleksfullt meddelande. Det får inte vara informativt som "Kan du köpa mjölk?", utan snarare ett spontant meddelande som vittnar om hur mycket du uppskattar din kära.

nami-blogg.jpg
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.