Det där lilla extra

Jag har alltid varit på god fot med vårt lands myndigheter och jag hyser endast respekt för alla som jobbar vid dessa institutioner.

Men det är väl ingen överdrift att säga att det ibland är lite svårt att förstå vad de skriver på sina webbplatser eller i breven till en.

Och de flesta håller väl med mig om att de kan uttala sig lite kryptiskt och byråkratiskt när man väl kontaktar dem för att få hjälp.

Och det är helt förståeligt för att:

1) deras uppgift är sällan att handleda precis just mitt ärende, utan snarare att vägleda mig på deras webbplatser så att jag klarar av det själv

och

2) de som jobbar vid dessa myndigheter är experter på att hitta rätt blanketter och fylla i precis rätt sak på rätt ställe och då är det ibland svårt att föreställa sig att andra människor inte har lika lätt att greppa det lika snabbt

DSC00415.JPG

Jag har alltså varit i kontakt med skattemyndigheten idag.

Och helt ärligt var det inte utan lite vånda som jag snällt ställde mig i telefonkön. Jag tycker de här sakerna är svåra och eftersom jag inte alltid ens vet vad jag ska fråga är det inte konstigt att jag inte heller förstår vad de svarar ibland.

Men idag fick jag VÄRLDENS bästa kundservice.

Det var en härlig kvinna i andra änden av luren som tog generöst med tid, vägledde mig steg för steg, förklarade ordentligt, svarade tydligt på mina frågor och lugnade mig när jag blev lite orolig då jag hade missat att rapportera vissa grejer.

Hon var helt enkelt rätt kvinna på rätt plats och det gjorde hela mina dag att få prata med henne.

Och jag tänker: vi kan inte alla jobba med att rent fysiskt rädda människoliv. Men vi kan alla göra vårt allra bästa där vi är och gå den där extra milen för de vi möter.

Underbara, anonyma kvinna som jag fick hjälp av idag – du gjorde det där lilla extra och för det är jag så tacksam.

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.