Helst flera

Jag är född bokslukare.

När jag var barn plöjde jag bland annat igenom Tvillingarna och Kitty-böckerna (ni som vet, ni vet).

Jag minns att jag ofta läste flera böcker samtidigt och hade en slags bokstafett med mig själv.

Den gick till på det sättet att jag kunde läsa ett kapitel ur Tvillingarna #78 Kak-katastrofen (legendarisk bok!) för att sedan läsa ett kapitel ur Kitty och ödeslottets hemlighet och därefter varva med ett kapitel ur boken Hopptävlingen (också Tvillingarna, denna bok nummer 41) och så tillbaka till Kak-katastrofen.

Upprepa.

Jag förstår verkligen inte hur jag kunde hänga med i handlingarna i böckerna men jag minns att jag älskade detta bokrally.

Än idag läser jag flera böcker samtidigt. Jag är alldeles för ivrig med att plöja igenom mina bokhögar för att hålla mig till en bok åt gången. Jag blir rastlös om jag (av någon obegriplig anledning) bara får läsa en bok i gången.

Då sneglar jag bara längtansfullt på alla andra böcker och det tar ändå inte länge innan jag vänstrar med någon ljudbok.

Varför jag helst läser flera böcker samtidigt vet jag faktiskt inte.

Det enda jag vet är att jag älskar böcker och älskar läsning och inte kan sluta läsa. Och tur är det att jag absolut inte behöver sluta.

Förhoppningsvis aldrig någonsin.

2D0B4484-2330-4400-9E69-78FBC3FB7565.jpeg

Hur är det med dig - läser du sn eller flera böcker samtidigt?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.