Bekännelser från en bullaälskare

Jag älskar bullar.

Jag är inte mycket för snofsiga cheesecakes, petit-chouxer, macarons och övriga svåruttalade bakverk, men när det kommer till ordentliga bullar och munkar - då är jag svag.

Jag och Samuel beslöt att vi först skulle göra fredagsstädningen och sedan belöna oss med lite gott. Så på temat "glädjas över det enkla och fira små framsteg" blev det äkta berlinmunkar till kaffet. Berlinmunkar är, och jag skäms inte ens, min favorit sedan årskurs 7 då jag (och de flesta andra elever) efter skolan gick till Hakatori och köpte en berlinmunk till mellanmål. 

Berlinmunkarna vi köpte idag var från Vöråpojken och de kan inte ha varit mer utsökta! Vöråpojkens berlinmunkar är en av de bästa; till skillnad från många andra berlinmunkar smakar de hemgjort och har ett tjockt lager glasyr på (bästa!). De är snäppet mörkare till färgen än de flesta övriga berlinmunkar jag har stött på, och det kanske är precis det som bidrar till den här rustika och hemgjorda smaken. De smakar äkta bulladeg och mycket smör. 

Precis som jag gillar det!

bullarärbäst-blogg5.png
bullaärbäst-blogg1.jpg

Ser ni leendet och hjärtögonen? Glädjen är sann!

Vad brukar du belöna dig med? 

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.