Fem saker ni inte visste om mina syskon

Jag har vuxit upp i en familj med fem barn.

Folk frågar ibland hur det har varit att växa upp i en (sett till det finländska medeltalet) stor familj, och mitt svar är alltid att det på riktigt har varit underbart.

Under de senaste åren har jag särskilt kommit att uppskatta den relation jag har med mina syskon.

Det är så värdefullt att ha goda relationer med de människor som har vuxit upp i samma förhållanden och som känner en sedan barnsben.

Så, i andan av uppskattning vill jag lista fem saker ni inte visste om syskonen Åström.

Några syskon och några ingifta. Alla fina!

Vi har aldrig grälat
När jag på film har sett hur syskon brottas, river i hår, smäller i dörrar, inte pratar med varandra eller annars bara är riktiga sk*tstövlar åt varandra blir jag uppriktigt förvånad. Visst har vi smågnabbats, stört oss på varandra och irriterat klagat åt våra föräldrar ibland men ingen av oss har någonsin riktigt grälat med varandra.

Vi delar samma humor
Trots att vi är väldigt olika har vi en humor som (endast?) aktiveras när vi träffas sinsemellan. Det är en typ av humor som är väldigt fokuserad på språk, ordvitsar och roliga händelser som har inträffat. Om någon för tio år sedan har gjort eller sagt något lustigt är det rätt säkert att den personen får höra om det. Gång på gång. Det är lite irriterande ibland men oftast oskyldigt och roligt.

Vi gillar de flesta sporter men…
Vi har INTE lärt oss den ädla konsten att uppskatta simning eller skidåkning. Fotboll och baseball (inte den finländska nationalsporten utan snarare den amerikanska versionen) är våra favoritgrenar. Även i vuxen ålder brukar vi köra några matcher när vi alla är på besök i Rödsö.

Trots att vi har vuxit upp på landet är vi inte särskilt “jordnära”
Vi har bokstavligen vuxit upp med kor på ängarna omkring oss men ingen av oss är varken jordbrukiga, grönfingrade eller naturintresserade av oss.

Vi är musikaliska
Att jag, min äldre bror och syster håller på med musik är kanske inte så förvånande i och med att vi har ett syskonband, men att även mina yngre bröder Elis och Otto är superduktiga på att sjunga och att de spelar trummor respektive elgitarr är kanske något som inte de flesta vet.

Idag får jag träffa alla mina syskon och det är guld!

Bild från 2016 – vilka småttingar vi var!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.