Bookbeat och Björnstad

Vi har haft bookbeat i någon månad nu. Först en gratisversion och sen en ofrivillig betald månad som ändå kommit väl till pass.  Samuel har tagit del av ett urval böcker därifrån och vi har också lyssnat på en ljudbok tillsammans.

Att dela litteratur tillsammans är fint. Ofta när jag läser något som stör och berör vill jag dela det med någon och eftersom Samuel oftast är i min omedelbara närhet får han först ta del av en lång förberedande och kontextgivande genomgång av boken, för att sedan komma till kärnfrågan. När vi båda delar en läsupplevelse kan vi pausa när som helst för att diskutera, dela tankar och fundera. (Ett hett tips för samlyssnande: det finns billiga audio splitters att köpa i nästan alla elektronikaffärer. Som en skarvsladd för hörlurar som gör att man kan lyssna med två lurar från samma telefon - perfekt!)

Boken då. Vi har lyssnat på Fredrik Backmans bok Björnstad . Backman är tillsammans med Linda Olsson och Tomas Sjödin en av mina favoritförfattare och min förväntningar var således skyhöga. Som tur var blev jag inte besviken.

Så här lyder min recension av boken på goodreads (där ni för övrigt hittar mig som mindysvenlin):

Högt och lågt, stort och smått kombineras på ett vackert och välfungerande vis. En av Backmans största styrkor är hans förmåga att gå från alldagliga företeelser till allmängiltiga frågor om människans levnadsvillkor. Boken handlar om hockey, men egentligen handlar den om utanförskap, alienation och makt. Jag förargas, skrattar och gråter om vartannat och konstaterar: det här är genialiskt!

Behöver du alltså sommarläsningstips i hettan? Läs Björnstad!

Screenshot från Samuels telefon under vårt samlyssnande (vackert ord, det där!) 

Screenshot från Samuels telefon under vårt samlyssnande (vackert ord, det där!) 

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.