Ljuset om våren

Det är bara så mycket enklare att stiga upp om morgonen, nu när solen orkar närvara också under de tidigaste morgontimmarna. 

Den här vårvintern har varit bland de tuffaste för mig med alldeles för mycket program på schemat. I övrigt är jag en morgonmänniska, men den här vintern har det varit otroligt segt om morgnarna.

Men nu när våren närmar sig och jag har fått avklarat det mesta som skulle vara gjort (en avhandling, en magistersexamen och en doktorandplats är inte ett dåligt saldo för en vår) så känner jag att jag äntligen börjar vara mig själv igen. 

Och på tal om det. Jag är en morgonmänniska ja, och här kommer några av mina bästa morgontips!

IMG_3421.JPG

Förbered fruktosten
Jag tycker det är kämpigt att ta fram pålägg, smör, bröd, mjölk, havreflingor, kaffe och nödvändigheter om morgonen. Därför laddar jag kaffekokaren kvällen innan och min Samuel brukar ofta göra kallgröt  som får stå sig över natten. På morgonen: ett knapptryck, en kylskåpsdörröppning och frukosten serverad.

Kallgröt
Världens grej! Kokad gröt i kombination med hett kaffe får mig att avge kroppsvätskor i onaturliga mängder, därför är kallgröt min räddare. Och så gott! Det här tipsade våra goda vänner oss om förra vintern och det är i princip det enda som duger till morgonmål numera. Recepten finns i många varianter men den vi kör med är:

En portion kallgröt
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1/2 banan
lite lönnsirap eller honung
eventuellt granatäpplekärnor (supergott), chiafrön eller bär

Blanda allt i en skål som ställs i kylen över natten.
Är jag riktigt taggad strör jag över lite kokosflingor eller mysli innan jag äter. MUMS!

Tv4 Nyhetsmorgon
Världens bästa morgonmålssällskap. Finns på nätet för finländare utan Sverige tv-kort! Humor, nyheter och intressanta inslag om aktuella fenomen. Allmänbildande och roande!

Förbered kläder
Nu blir det kanske lite lågstadievarning men jag brukar ofta förbereda mina kläder kvällen innan. Vem kan tänka färgmatchning och temperaturanpassning halv sju på morgonen. Nej just det. Förbered kvällen innan och du sparar många minuter mera sömn och mycket mer hår på huvudet.

Vad gör du för att orka bättre om morgonen? Vilka är dina bästa morgontips?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.