Anspråkslösa höstmånad

En härlig sommarvärme förråder mig att tro att det fortfarande är augusti och att shorts och t-skjorta nästan är adekvat klädsel. Det är det inte - nästan aldrig - i den här blåsiga staden som heter Vasa.

Det känns märkligt att vi redan är inne i septembermånad. Den bästa höstmånaden av alla höstmånader. Sommaren dröjer sig kvar men löven börjar bli trötta. Skogen är full av naturgodis och höstkläderna från källaren dyker upp igen. 

Jag måste säga att jag gillar hösten. Hösten för mig är, till skillnad från sommaren, anspråkslös. Trots att hösten innebär vardag och rutin, är det en mycket mindre prestationsladdad årstid för mig än sommaren.

Sommaren brukar ofta innebära prestationskrav. På ett sätt väldigt positiva prestationskrav., men i alla fall. Känner ni igen er i sommarpressen - man borde vara utomhus, på sommarstugan, träffa alla vänner, hinna göra utflykter, åka båt, äta glass, plocka jordgubbar, grilla, spela fotboll och listan kan göras hur lång som helst. I vårt nordliga land är det som att sommaren är årstiden då allt ska hinnas med, precis som om sommaren är den enda årstid som vi nordbor verkligen lever. 

Nej tack säger jag till det. Jag vill också leva under de tre övriga årstiderna. Precis som den här månaden. 

Välkommen höst och september!

september-blogg.png

Vilken är din favoritårstid?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.