I mina öron just nu

Inspirerad av fina Emmi ämnar också jag dela med mig av vad som hörs i mina öron just nu. Bör nämnas att min musiksmak ungefär är lika bred som Replotbron är lång, och jag kan utan problem växla om från klassisk balettmusik till mainstream radiolåtar utan synbara defekter.

För att ni ändå kanske ska inspireras och få lite nytt till höstplaylistorna kommer här ett urval.

Uppenbarligen har jag en grej för hus som brinner för två av sångerna kör på det temat, märker jag nu. Sara Phillips låt är ganska behaglig att lyssna till under promenader, hennes låt "Boy Who Let me Down" är också härligt bitterljuv. Gillar ni lite mer akustiskt kanske Cody Fry och Cam är något för er. Alla som älskar Gessle ropar hej och lyssnar på "Småstadsprat" (som för övrigt har en väldigt hög igenkänningsfaktor vad gäller innehåll). 

Ända sedan jag såg filmen Paper Towns, baserat på boken skriven av John Green med samma titel, och fick höra låten "Falling" har jag haft en smärre crush på HAIM. De här tre låtarna av HAIM är mina klara favoriter. Det är omöjligt att inte bli på gott humör när man hör deras härliga och smått märkliga indierock. MUNA (och alla finnar skrattar) har lite samma stuk på sin musik och jag gillar speciellt "I Know a Place".

En salig blandning till sist. John Mayers senaste skiva, som utkom i våras, hoppas jag att inte har gått förbi en endaste en av er. Min favorit, och många andras favorit, är "In the Blood". Dear Evan Hansen är en relativt nyskriven musikal som jag så gärna skulle se. Jag har i alla fall lyssnat igenom deras fina soundtrack, och speciellt den här sången har jag fattat tycke för. Så om ni vill ha lite lättsmält och härlig musikalmusik - lyssna på den här (och hela albumet också för den delen).

Seinabo Sey är kanske mest känd för sin låt "Younger" men låten "Still" toppar faktiskt min Seinabo Sey-rankinglista. Låten hörde jag första gången under ett bröllop i en av mina favorit TV-serier New Girl, och kanske det är därför låten är så ljuv. När vi ändå är inne på TV och film kan vi avsluta med Tori Kellys version av "Hallelujah". Jag tycker att Leonard Cohens låt är ett mästerverk men jag tror inte jag är den enda som tycker den sjungs i tid och otid. Det här är däremot en uppdaterad text och en alldeles must-hear version. Tori Kelly gör det så bra.

Hoppas ni fick lite musikinspiration. Det är så lätt att köra i samma hjulspår. Nu vill jag höra från er! Vilken är era bästa låttips för hösten? Kommentera nedan!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.