Septemberfavoriter

Vi är redan halvvägs inne i septembermånad, så jag tänkte nedan lista mina favoriter med septembermånad.  

1) Te och skorpor. Ja, helt rätt. Goda vänner till oss har introducerat detta ljuvliga i vårt liv, och numera är te + skorpor + Svenlins en sanna kärlekshistoria. Svart, vanligt te med mycket honung och pågens fullkornsskorpor, generöst med smör och en skiva ost på. Doppa skorpan cirka fem till tio sekunder i teet och hugg i. Teet kan givetvis också drickas efter allt doppande, men förvänta er en flottig lipliner som följd. 

septemberfavoriter-blogg1.1.png

2) Höstfärgerna. Ja lite klyschigt och romantiskt men låt mig snälla förundras över skönheten i de klorofyllösa löven.

3) Det bästa av två världar. Sommarvärme under dagen (så länge man är i lä och på ett ställe med full sol) och höstmys till kvällen. Perfekt. 

septemberfavoriter-blogg2.jpg

4) Höstens litteraturnyheter börjar dyka upp. Okej det här gäller inte bara september utan hela hösten, många nya böcker släpps före jul, för böcker är ju den felfria julklappen. Och jag, och mina fellow litteraturvänner därute, myser hårt. Jag ser fram emot att få lägga tänderna  i Lagercrantz senaste millenium-bidrag (usch inte mysigt det där med tänderna i boken, speciellt inte eftersom jag lånar den från biblioteket) och så ser jag fram emot John Greenes senaste ungdomsroman, och jag dreglar över Mickes söta varje gång jag är i Prisma.

5) Höst-mys-läsning. Spontant är bäst. Sällan är det de där planerade instagram-bildsstunderna som i verkligheten är bäst. Ni vet, de där "se hur mysigt jag har det när jag sitter här och smuttar på mitt lagom varma te med den perfekta balansen av smaker under filtar med yllesockor och överstor stickad tröja och jag svettas inte alls" som är de bästa höstläsningsstunderna. Tvärtom orsakar de mer förargelse och slutar ofta med att jag ger upp kampen på att "fånga mysheten" (faktumet att jag inte ens ännu har hunnit börja läsa, och inte alls kan dricka det skållheta teet ryms inte med i den välpolerade insta-verkligheten). Så nej, de mysigaste lässtunderna infaller då jag minst anar det. Som Keno.

IMG_0500.JPG

6) September är mellan-nyår. För mig är hösten mycket mer av ett årsskifte än vad själva nyåret är. Alla verksamheter drar igång; studierna, skolorna och jumppagrupperna, föreningsverksamheterna. Jag skaffar en ny kalender till september, inte till januari. Därför innfaller ett mellan-nyår för mig lagom vid månadsskiftet augusti-september.

Det var mina septemberfavoriter. Vilka är dina?

PS. Alltså woah vilket härligt bombardemang av undersökningssvar jag har fått in på några timmar! Tack så mycket! Det blir så intressant att börja reda ut och analysera materialet! Studien är öppen till den 24 september, så du har ännu gott om tid att vara med och delta i min emoji undersökning.

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.