Emojiernas djungel 🌴

Nu är det ju så att emojier (ja, enligt språkrådet heter det en emoji, den där emojin, flera emojier, de där emojierna - så nu har vi rett ut det) figurerar både här och där, och de flesta emojier är ganska rakt på sak. Emellertid tycker jag mig ha tre stycken emojier som jag har svårt att se en entydig användning av de här:

Emoji-undersökning.png

Jag har min egen tolkning av de här emojierna, men när någon annan sedan använder dem i, för mig, helt nya betydelser kan en intressant kommunikationssituation uppstå. Jag tänker inte gå in på hur jag tolkar emojierna, men däremot är jag väldigt intresserad i hur just DU tolkar de här kluriga emojierna. 

Nedan har jag alltså ett minitest där jag helt enkelt vill försöka reda ut betydelsen av följande emojier. Det här är alltså en väldigt ovetenskaplig undersökning som inte kommer att publiceras, eller tja, slutresultatet kommer att publiceras på min blogg, men inte i SAGE Journals eller liknande publikationer. Inte heller kommer den här lilla undersökningen att användas i något annat sammanhang. Syftet är helt enkelt att försöka reda ut hur de olika emojierna tolkas.

Så om du har 1 minut, kryssa i rutorna och/eller beskriv hur du använder och tolkar följande emojier. Du är helt anonym i dina svar. Jag är tacksam för varje svar som kan hjälpa mig (och oss?) att förstå varandra i emojiernas värld. Du kan också kryssa i flera alternativ, ge då gärna ett förtydligande längst ner (när använder du emoji i syfte A respektive syfte B)

Testet är öppet till den 24 September 2017.

Emoji undersökningen avslutad! Se resultatet här

Tack!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.