Emojiernas djungel 🌮

Nu Ă€r det ju sĂ„ att emojier (ja, enligt sprĂ„krĂ„det heter det en emoji, den dĂ€r emojin, flera emojier, de dĂ€r emojierna - sĂ„ nu har vi rett ut det) figurerar bĂ„de hĂ€r och dĂ€r, och de flesta emojier Ă€r ganska rakt pĂ„ sak. Emellertid tycker jag mig ha tre stycken emojier som jag har svĂ„rt att se en entydig anvĂ€ndning av de hĂ€r:

Emoji-undersökning.png

Jag har min egen tolkning av de hĂ€r emojierna, men nĂ€r nĂ„gon annan sedan anvĂ€nder dem i, för mig, helt nya betydelser kan en intressant kommunikationssituation uppstĂ„. Jag tĂ€nker inte gĂ„ in pĂ„ hur jag tolkar emojierna, men dĂ€remot Ă€r jag vĂ€ldigt intresserad i hur just DU tolkar de hĂ€r kluriga emojierna. 

Nedan har jag alltsÄ ett minitest dÀr jag helt enkelt vill försöka reda ut betydelsen av följande emojier. Det hÀr Àr alltsÄ en vÀldigt ovetenskaplig undersökning som inte kommer att publiceras, eller tja, slutresultatet kommer att publiceras pÄ min blogg, men inte i SAGE Journals eller liknande publikationer. Inte heller kommer den hÀr lilla undersökningen att anvÀndas i nÄgot annat sammanhang. Syftet Àr helt enkelt att försöka reda ut hur de olika emojierna tolkas.

SÄ om du har 1 minut, kryssa i rutorna och/eller beskriv hur du anvÀnder och tolkar följande emojier. Du Àr helt anonym i dina svar. Jag Àr tacksam för varje svar som kan hjÀlpa mig (och oss?) att förstÄ varandra i emojiernas vÀrld. Du kan ocksÄ kryssa i flera alternativ, ge dÄ gÀrna ett förtydligande lÀngst ner (nÀr anvÀnder du emoji i syfte A respektive syfte B)

Testet Àr öppet till den 24 September 2017.

Emoji undersökning

1) Vad betyder emojin nr. 1? *
2) Vad betyder emojin nr. 2? *
3) Vad betyder emoji nr. 3? *
Kryssade du i "Annat, vad?" i undersökningen - ge ett förtydligande nu. Kom ihÄg att hÀnvisa till vilken frÄga du besvarar (1, 2 eller 3). Har du nÄgon emoji du skulle vilja reda ut? Eller har du övriga kommentarer till undersökningen?

Tack!

Gilla och kommentera gÀrna, ocksÄ anonymt och utan e-postadress. Var snÀll. Jag bibehÄller rÀtten att radera kommentarer.