Allt jag inte ska

Tomas Sjödins granne frågade honom: "Vad ska du inte göra under semestern?". 

Och jag tycker att det är en skön härlig inställning till livet i allmänhet och ledighet i synnerhet. Livet kretsar mycket kring prestationer. Ibland så till den grad att också den tid som borde vara tillägnad vila, återhämtning och lugn lätt blir ett enda bockande av den aldrig sinande to-do listan. Det behöver inte nödvändigtvis vara dåligt, för att vila är också att göra annat, men huvudsaken med en ledighet är väl ändå just det. Ledigheten. 

Idag tog jag jullov. Det är länge sedan jag har haft jullov. Nå, ett riktigt fullblodat jullov blir det inte i år heller för jag ska/borde/kan/måste skriva på min avhandling så att den blir skriven. Men jag klagar inte alls, faktiskt, för det är otroligt roligt att skriva gradu (det hade jag inte trott att jag skulle säga i höstas). Och jag är inte alls sarkastisk! 

Lite ska jag alltså studera.
Men det är mycket jag inte ska.

Jag ska inte stiga upp 6:30. 
Jag ska inte vara omotionerad.
Jag ska inte trängas på stan med en massa andra sista-minutens-julklappshandlare.
Jag ska inte sitta flera timmar vi en skärm.
Jag ska inte gå och lägga mig klockan 22 (vilt!)
Jag ska inte låta böcker vara olästa.
Jag ska inte undvika biblioteket (ja, jag har varit tvungen att göra det för jag lämnar alltid stället med ett dussin böcker som jag får bråttom att läsa. Men nu blir det mindre av bråttom och mer av tid att läsa!)

Jag ska inte heller låta bloggen stå orörd, så kika in här nu under julen för nu blir det flitigare uppdateringar! 

klappar-blogg.jpg
Jag  ska  spendera mer tid med den här julpojken ❤

Jag ska spendera mer tid med den här julpojken ❤

Vad ska du inte göra under julen?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.