Ja tack, mera mera

Jag är alldeles svältfödd på goda nyheter i massmedia. Å ena sidan förstår jag ju att goda nyheter sällan får lika mycket uppståndelse som de dåliga. De har helt enkelt inte nyhetsvärdet. Men å andra sidan är det vara betungande att endast läsa om förödelse, våld och mörker. 

Därför blev jag varm i hjärtat av att läsa om 14 ljusglimtar från 2017 i gårdagens ÖT (och VBL. Mera sådant.

FullSizeRender.jpg

På instagram följer jag ett konto med namnet tanksgoodnews, vars innehåll endast består av solskensberättelser och nyheter som ofta rör mig till tårar. Obs obs! Glädjetårar!

Det vore inte rimligt eller realistiskt att kräva att massmedia endast skulle lyfta fram goda nyheter. Att i envist önsketänkande blunda för verkligheten är inte heller att föredra. Men däremot tror jag på att öppna upp ögonen för den goda, fina och minst lika verkliga verklighet. Och inte kanske bara öppna upp ögonen för det, utan fram för allt vara tacksam och glad för det. 

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.