Alldeles försjunken

Jag har en förmåga att alldeles uppslukas av diverse teman som råkar intressera mig eller råkar ligga för handen. Jag kan helt och hållet försjunka i en bok, ett pussel, pyssel eller något annat som upptar min uppmärksamhet.

Och jag minns första gången jag i psykologikursen i gymnasiet hörde om flow. Plötsligt fick jag ett ord för det där jag tidigare hade så svårt att beskriva, som jag knappt förstod och som på ett sätt skrämde mig. 

Det är väl en förmåga på gott och ont. Jag som har hungerskänslor lika punktliga som tians nyheter, kan totalt försumma matintaget under en hel kväll när jag väl är inne i något projekt. Jag kan ibland så grotta ner mig i läsningen av en bok, att jag totalt glömmer bort andra viktiga saker som att hämta postpaket, lämna tillbaka bibbaböcker eller ringa det där samtalet.

Just nu är jag försjunken i att pyssla rekvisita till dans-julshowerna. Det finländska spelet Afrikans stjärna är temat för en av dansgrupperna, och jag är förstås all-in med handgjord spelplan, tärning i XXL-format och spelbrickor. Gradun ja, den är en bisak.

Det är som sagt på gott och ont det där med flow.

Mindy Joy - försjunken i vad som helst sen 1994.

Mindy Joy - försjunken i vad som helst sen 1994.

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.