Släppa taget

Om det finns en lärdom jag tar med mig efter många år inom fotbollen så är det vikten av att släppa det som gick dåligt.

Den där frisparken som gick åt skogen. Den perfekta målchansen som missades. Den där felpassningen som ledde till ett mål i fel ända. Inom sport är det matchavgörande att genast släppa det. I livet är det livsavgörande. Att gå vidare. Att göra det på en gång och inte låta det förstöra resten av matchen, hela livet. 

För misstag är mänskligt. Saknaden av perfektion fullkomligt normalt. 

Hur ofta har jag inte velat ha en refresh-knapp i mitt sinne. En knapp att trycka på då det där ena misstaget spelas upp i repris. Om och om igen. Ofta får jag påminna mig om den där avgörande sanningen inom sport. Inom mental träning. Inom livet.

Släppa taget, visa nåd, gå vidare.

fotbollslardom-blogg.jpg
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.