Det är väl mest som det brukar

Igår började jag dagen med att trycka min hand i en kaktus. "varför hyser du tagg mot mig?" frågade jag kaktusen då. Jag fick inget svar.

Jag bara älskar evangelisk-lutherska kyrkans kampanj #DelaLjus och på finska #JaaValoa. Jag tror att oberoende om man tillhör kyrkan eller inte så behöver vi nordbor mycket ljus under det här mörka halvåret i vårt land. Kampanjen vill att vi visar medmänsklighet, värme och ljus åt våra medmänniskor. Det är förvånansvärt lätt att göra det här. Det kan handla om att bjuda över någon på kaffe eller fråga om någon vill luncha tillsammans. Eller att vara frikostig med kramar eller helt enkelt fråga hur någon mår. 

Att bjuda någon på kaffe är ett härligt exempel på hur du kan #delaljus

Att bjuda någon på kaffe är ett härligt exempel på hur du kan #delaljus

Just nu är det ett sådant klimat där ute att jag a) inte riktigt har förstått hur kallt det är och b) inte förstår mig att klä mig där efter. Så jag blir lika chockerad varje gång jag börjar cykla iväg och känner hur vinden viner ända in i ryggmärgen. Fram med vinterjackorna, gott folk!

Det är exakt två månader till jul idag. Jag hoppas på en vit jul, stillhet, mycket mycket julmusik (när får man börja höra!?) och glögg. Och mys i torpet. Med katterna. Och familjen och vänner, såklart.

IMG_0493.JPG
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.