Dagarna

Dagarna med Måns är långsamma och härliga.

Han sover ju mycket, nästan mest, både om dagarna och nätterna så än så länge finns mycket tid och ork att fylla med aktiviteter (mellan blöjbyten, amningarna och bebisgoset förstås).

Det är ett stillsamt liv, detta hemmamammaliv, särskilt eftersom jag inte har någon bil och därför är rätt “låst” här hemma. Men jag gillar verkligen det!

Jag gillar att dagarna är så lika och på ett sätt förutsägbara men ändå att varje dag har sitt egna innehåll. Jag brukar tänka att varje vecka ska ha ett eller några fokusområden, och att varje dag ska ha sitt eget innehåll.

Let me walk you through it.

Den första veckan efter semestern var veckans fokus att få igång ordentliga rutiner. Matplanering (och uppföljning av matplaneringen) var den största prioriteringen för denna vecka eftersom vi slarvade rejält med att ha ordentliga veckohandlingar och planerade måltider under sommaren och det gjorde mig sjuk av frustration. Utöver det var fokus även på att få igång postpartumträningen.

Förra veckan var fokus på “dokumentation” och innebar att fixa lite med Måns baby-album, skriva bokrecensioner och dagbok och fixa i de böcker jag har åt barnen som jag regelbundet skriver i.

Den här veckan är fokus på läsning!

Och utöver veckans fokus har även varje dag sitt innehåll. Det varierar förstås hur dagarna ser ut, men i stora drag brukar en vecka se ut så här:

Måndag är “fixa upp här hemma efter helgen dagen” samt planering av veckan.

Tisdag är träningsdag och fix av mitt bookstagramkonto och olika projekt (föreningsliv, bokklubb och andra projekt).

Onsdag är oftast en dag för matlagning, klädtvättning och träning.

Torsdag är städdag.

Fredag är en “göra vad jag vill dag” och brukar oftast handla om att träna, fika och läsa.

Lördag är också en fixa här hemma dag men denna gång involveras hela familjen (t.ex. byta däck, städa terassen, skruva möbler/hyllor, göra beställningar av olika slag, fatta beslut i större och mindre skala).

Söndag är vilodag och familjedag. Detta innebär en godare lunch, ibland någon utflykt eller fika med vänner och/eller familj.

Låter detta överdrivet planerande och “analt” (i Freudiansk bemärkelse)? Ja, kanske det. Troligtvis.

Men jag mår bra av att veta att varje vecka och varje dag har sitt specifika innehåll – för tanken på att genomleva samma dag om och om igen gör mig smått klaustrofobisk.

Passande titel för dagens blogginlägg.

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.