Vad fotboll har lärt mig om livet

Jag gillar fotboll.

Jag har vuxit upp med fotboll och själv spelat en stor del av mitt liv. Numera håller inte mina knän för fem penni, men det var kul så länge det varade........

Orsakerna till min förkärlek för fotboll är många. Arv och miljö är säkert stora bidragande orsaker, med kraftig betoning på det senare. 

Jag gillar också fotboll för att det är en väldigt sympatisk sport. I många avseenden är fotboll likt livet i stort. Lycka och välgång går hand i hand med misslyckanden och förluster. Vi kan välja att satsa offensivt men då är det high risk-high reward som gäller, eller så "parkerar vi bussen" och kör med säkra kort; lite att förlora men lite att vinna.

Oavsett strategin är ändå spelet, liksom livet, fullt av överraskningar. Som till exempel herrfotbolls VM som pågår som bäst.

Alltså vilket galet fotbolls VM det har varit i år! Vilka tvära kast och snabba vändningar! Vilka otroliga, omöjliga, skrattretande och fantastiskt fina mål vi har sett!

Årets herrfotbolls VM har påmint mig om varför jag fascineras av den här sporten. Just på grund av det oberäkneliga och oförklarliga. Otippade vinster och oförtjänta förluster. Precis som livet.

Jag och syster och vår comeback på fotbollsplan 2016. Viva la Rödsön Veikot!

Jag och syster och vår comeback på fotbollsplan 2016. Viva la Rödsön Veikot!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.