Aldrig för söndrig

I torsdags köpte jag ett nytt puder. Eller tja. Inte så mycket puder såsom contour kit, men i alla fall. Vid kassan envisades jag med att inte ta emot en plastpåse, utan istället sätta pudret och mina övriga produkter i min egna handväska. Men oskickligt nog åkte pudret ner i golvet precis när jag skulle sätta den i väskan. 

Ni som någon gång ägt ett fast puder vet hur frustrerande det är när det åker i golvet. Stengolv dessutom. Jag behövde inte ens öppna produkten, jag visste att pudret hade spruckit. Och jag hade inte fel. Men som tur misströstade jag inte utan anammade min kära fars levnadssätt: "Det finns aldrig något som är för söndrigt". Det bästa är att för att fixa det här krävs bara sådant som de flesta av oss hittar hemma!

Så här kommer nu en "Fixa pudret" quick fix!

steaknight.jpg
1. Förberedelser:  en skål, en grillpinne, en sked och sprit. Septidin - barnfamiljens räddare! 

1. Förberedelser: en skål, en grillpinne, en sked och sprit. Septidin - barnfamiljens räddare! 

2.   Använd skeden  och gröp ur pudret och krossa pudret i skålen.

2. Använd skeden och gröp ur pudret och krossa pudret i skålen.

3. Spreja sprit i pudermoset.  Spreja lite i taget tills pudret blir en kompakt massa, lite som modellera. Oroa dig inte fastän pudret blir mörkare och pudermassan verkar minska!

3. Spreja sprit i pudermoset. Spreja lite i taget tills pudret blir en kompakt massa, lite som modellera. Oroa dig inte fastän pudret blir mörkare och pudermassan verkar minska!

4. Härligt geggigt!  Nu är det bara att sätta pudergeggan tillbaka i dosan. 

4. Härligt geggigt! Nu är det bara att sätta pudergeggan tillbaka i dosan. 

5. Smeta ut . Använd grillpinnen till att smeta ut degen till en jämn och fin yta. Det kladdar rejält så förbered dig på kladd!

5. Smeta ut. Använd grillpinnen till att smeta ut degen till en jämn och fin yta. Det kladdar rejält så förbered dig på kladd!

6. När ytan är tillräckligt jämn -  torka bort överlopps puder. Låt pudret stå och lufttorka över natten. 

6. När ytan är tillräckligt jämn - torka bort överlopps puder. Låt pudret stå och lufttorka över natten. 

7. Nästa morgon är det klart ! Nu är det bara att använda ditt puder. Nästan som nytt!

7. Nästa morgon är det klart! Nu är det bara att använda ditt puder. Nästan som nytt!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.