Tankar inför vecka 39

Jag kunde inte låta bli att eventuellt få någon till att tro att det här var ett vecka 39 som i "gravid vecka 39". Där fick jag er allt. Men faktum är att vi alla stegar in i vecka 39 under det 2017:nde året och här är några tankar jag bär med mig den här veckan.

Vilket goals höstväder vi har blivit utlovade under den här veckan. Jag önskar att få fylla min utevistelsekvot rejält, för vi nordbor behöver all D-vitamin och allt solsken vi bara kan lapa i oss.

Björn Skifs visste verkligen vad han sjöng om när man menade att "det blir värre framåt natten". När man trampar på stället med något, låt vara med en inlämningsuppgift, en krånglande dator eller ett interpersonellt problem, blir ingenting bättre ju senare på kvällen/natten det blir. Det bästa man kan göra är att unna sig en god nattssömn och vakna upp med förnyad ork och energi nästa morgon. Det mesta känns mycket bättre efter att man legat vågrät i några timmar.

Vikten av gränser. Gränser för mig får hela tiden en mer positiv än negativ klang. Gränser handlar om att värna och skydda det viktiga. Hellre har jag ett litet område som jag täcker, men gör det ordentligt, istället för att breda ut mig som pyttelite smör på ett nybakt bröd (vem sätter lite smör på färskt bröd liksom!?). Gränser hjälper mig att medvetandegöra mina egen ork, förmåga och kapacitet. Det hjälper mig att koncentrera mig på det viktiga.

Jag hoppas att ni får en strålande höstvecka!

hydda-blogg.jpg
Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.