För ett år sedan

För ett år sedan bodde jag i kohuset (huset har små metallfigurer föreställande kor på utsidan, charmigt men konstigt) och studerade som en galning. Jag hade flera kurser samtidigt som jag skrev både avhandling och gradu-uppsats, det fanns en hel del att göra med andra ord.

Min Samuel och jag sökte lägenhet i Vasa och var båda ännu naiva och vid god tro över att vi skulle hitta en lämplig lägenhet som uppfyllde våra (väldigt anspråkslösa) kriterier. Diskmaskin var vårt enda krav. Typ. Lite visste vi om hur knepigt det skulle vara att skaffa lägenhet på distans, hur frustrerande det är då lägenheter som för länge sedan blivit uthyrda fortfarande figurerar och erbjuds på internet. (Vi fick sedan en lägenhet som vi flyttade in i före jul).

Jag var lite nervös och spänd inför halvåret i Vasa. Inte minst på grund av alla florerande rykten om hur tuff peffanvåren är. Lyckligtvis kan jag med facit i hand konstatera att de ryktena är överdrivna, och med en positiv inställning och mycket sisu gick det bra. Det var faktiskt otroligt givande och lärorika månader, mina favoritstudier till och med!

Vi såg på säsong sju av Modern Family, jag läste Kjell Westös Hägring 38 och Karin Erlandssons Minkriket och lyssnade bland annat på The Chainsmokers och Charlie Puth. Den senare sjöng jag för övrigt också två Smule-covers med, så gå in och kolla min instagramprofil mindysvenlin på då jag gör det (eller för att snabbt komma till låtarna, tryck här och här). Därutöver övade jag med KDC och med min gitarrist både på dans- och sångnummer till Svenska Dagen festen på konserthuset i Åbo.

Bild från Svenska Dagen uppträdande med KDC 2016.

Bild från Svenska Dagen uppträdande med KDC 2016.

Jag tycker att det är nödvändigt att ibland blicka tillbaka för att se var jag var för ett, tre och fem år sedan. Då jag bara lunkar på och har fullt upp med livet idag, kan det vara svårt att se de framsteg som jag har gjort, problem som har lösts och delmål som jag har uppnått. Därför brukar jag med jämna mellanrum försöka göra en tillbakablick och på så sätt påminna mig själv om att vara tacksam. Tacksam för idag, just nu. 

Tänk efter, var var du för ett år sedan?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.