Synliggöra tänkandet

Jag ville skriva ett inlägg i stil med “ta vara på njutet idag”.

Men jag gjorde inte det.

Dels för att jag känner att det låter misstänkt lika karpe dajm och hur sant det än är så är det väldigt klyschigt.

Dels för att jag känner att jag alltid skriver om samma saker. Men DEN insikten fick mig att skriva detta inlägg istället.

För jag insåg att jag ofta processar och knådar samma tankar under en längre tid, och att de också syns på bloggen. Rimligtvis gör det det: vissa tider är vissa tankar.

För tillfället handlar mina tankar väldigt mycket om att kunna både drömma och planera framåt men ändå ta vara på det som redan är.

Inte min fagraste bild men ACK vad jag njöt av att jumppa vid våra gungor med Molly som hejarklack imorse. Jag tog vara på det "njutet”.

Om några veckor eller månader kommer jag säkert att vara i helt andra tankar och det kommer också att synas här på bloggen.

Men därför är bloggandet, eller skrivandet över huvud taget, så viktigt och så fint, för det synliggör tankar och processer.

Trots att jag ibland med skämskudden nära till hands läser gamla inlägg så är jag stolt över att inse att jag har kommit vidare i mina tankar; att det som jag funderade på år 2018 inte alls är relevant eller aktuellt längre.

Och jag är helt övertygad om att jag känner så för att jag ägnade en ansenlig mängd veckor och månader till att bearbeta de tankarna då.

Att faktiskt ha sina tankar svart på vitt är ett av de mest effektiva sätten att få syn på sina tankar och processer.

Det är också ett av de mest effektiva sätten att se hur man har utvecklats, vuxit. Mognat över tid.

Hoppas att du också skriver! Gör det för dig själv om inte annat!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.