Den sommar som blev

Det har varit en fin sommar.

En annorlunda sommar för min del. Höga temperaturer och full sol är ingen höjdare för en två-tre månader gammal bebis så jag tror jag har slagit rekord i inomhusvistelse den här sommaren.

Jag har också tagit något slags anti-rekord i lästa böcker. Sommaren är aldrig min högsäsong i läsväg, men något av ett bottennapp blev det den här sommaren.

Men vet ni – det är riktigt, riktigt okej.

Idag är första dagen som vi har riktigt ordentlig vardag igen. Och det är otroligt skönt.

Vardag är så underskattat, semester lite väl hajpat.

Idag är dag ett av vardag efter semestern och Molly har tagit sina tupplurer lika punktligt som ett schweiziskt urverk. Det är så mycket lättare att planera in saker och ting när det är någon slags rutin och ordning på tillvaron.

Men sommaren ja, den blev fin, ändå, trots allt. Här är några glimtar:

IMG_8546.jpeg

Jag har bokklubbat ute i det fria. Kolla vilken skillnad i gräsgrönheten på den första bilden (juli) och i den senare (juni)! Okej okej lite editering på bägge bilder men ändå!

Jag har vagnpromenerat med min familj.

Jag har vagnpromenerat min familj. Molly är inte jätteförtjust i att vagnas, men däremot väldigt förtjust i vagnmobilen som moster Ebba har virkat. Supersöt är den!

Jag och Samuel har ätit mycket gott, varit på dop, kollat på fotboll (ugh vad slitsamt det var med alla sena EM-matcher!), avverkat hundratals kilometrar i volvon, diskuterat en hel del, idkat högläsning (av "I grunden god” av Rutger Bregman) och bara suttit tysta bredvid varandra på terassoffan.

Molly har fått träffa massor av människor som är viktiga för oss. Många kära återseenden den här sommaren, särskilt av alla sverigemänniskor i vårt liv. Det är underbart med alla famnar, alla hjärtan.

Jag har firat babyshowers! Både live och virtuellt har jag uppvaktat härliga blivande mammor och fina vänner.

Lagom till midsommar band jag en krans och firade med familjen. Min lillebror och flickvän hade fixat ett bäst-i-test midsommar-edition och det var hur kul som helst.

Jag vann inte.

Som tur är jag ingen tävlingsmänniska

(sarkasm gör sig aldrig bra i text men min förhoppning är att det ändå lyser igenom)

Vi inkvarterade oss på landet och Touko trivdes bra med alla djur och med utsikten. Han hade gärna rymt och levt lantliv ute i det fria. Han försökte men misslyckades.

Någon natt sov vi också vid villan och det var ljuvligt. Många soldagar och kvällar spenderade vi vid det sommarparadiset.

Så hade vi en heldag tillsammans med vårt fadderbarn. Vi besökte till poropirtti, hade en heldag vid campingområdet med klättring, minigolf, hamburgare, dopp i havet, och shoppingrunda. Hon är helt ljuvlig och jag vet inte vem som hade mer kul – hon eller jag och Samuel. Säkert var det en win-win.

Vi hade dop och fick fira vår dotter tillsammans med familj och vänner. En väldigt fin och minnesvärd dag.

Jag har terasshängt en del med vänner. De här nedanstående bilderna är fångade av bästa Sofia. <3

Jag har fått nya grannar!

En av mina äldsta och bästa vänner med familj har flyttat in vägg i vägg med oss! M är också vårdledig och det är hur härligt som helst att ha dem nära!

Så har jag också haft både övningar och spelningar. Bilden ovan är från årets första bändövning där Max tog över mitt parti i en låt ;) Inte helt lätt att minnas alla arrangemang efter tio månader paus.

Bilden nedan är från årets första gig. Det gick över förväntan bra att sjunga efter graviditeten vilket gjorde mig oerhört tacksam. Kul att stå på scen igen!

En riktigt fin sommar blev det alltså. Tack för den.

Nu kör vi höst och jag är så redo!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.