En dag i livet

Livet är mest vardag.

Men ändå är det inte det jag ser i mina sociala medier-flöden. Jag vet mest vad mina vänner, bekanta och obekanta gör när de har det lite extra festligt. Morgongröten, dammråttorna och excel-tabellerna är inte alltid instagramvänliga.

Ändå är jag väldigt nyfiken på vad människor faktiskt gör om dagarna! Vilka rutiner de har, hur deras arbetsdag ser ut.

Och kanske du är nyfiken på vad just jag gör om dagarna, säg en helt vanlig torsdag eller så. Därför tänkte jag ju ägna detta blogginlägg min högst vanliga vardag.

Ungefär så här ser en riktigt vanlig dag i mitt liv ut.

Adjustments.jpeg

06.00 Väckning och frukost. Är det en gymdag vaknar jag klockan sex och kör iväg till gymmet för ett pass på morgonen. Ackompanjerat av ljudbok, givetvis.

07.00 Dusch och kaffe. De dagar jag inte tränar brukar jag vakna senast nu och göra mig i ordning. Gröt, kaffe, ägg, kläder, smink och packning av lunchväska hör till morgonrutinerna.

07.50 Carpool till jobbet. Jag och Samuel samåker till våra jobb som är lägligt placerade typ 500 meter ifrån varandra. Vi har alltid en take away-kaffe hemifrån i bildn och så lyssnar vi på Yle Vega. The one and only.

08.00 Jobba jobba. Jag börjar alltid min jobbdag med att gå igenom to do-listan och planera i vilken ordning jag ska göra vad. Om morgnarna jobbar jag oftast med att skriva, analysera, redigera text eller annat som kräver mycket av min hjärna. Idag gjorde jag till exempel analys av intervjuer.

10.00 Kaffepaus. Jag brukar vara noggrann med att ta pauser och också göra lite pausjumppa. Och prata strunt med kollegor.

Men i vår och i sommar har jag jobbat hemifrån. Det är helt skönt såna här dagar!

Men i vår och i sommar har jag jobbat hemifrån. Det är helt skönt såna här dagar!

10.15 Jobb. Okej jag medger, sällan är jag endast 15 minuter på kaffepaus men i alla fall. Efter kaffet gör jag mer av det där deep work som jag nyss beskrev.

11.45 Lunch. Senast den här tiden om dagen brukar min tomma magsäck hålla konsert och vill ha mat. Jag har oftast med egen lunch och oftast är det en sallad med till exempel kyckling.

12.15 Lättsamt jobb. Under eftermiddagarna försöker jag göra sådant jobb som kräver mindre av min hjärna. Det kan vara att transkribera samtal, planera dispositionen i en text, boka resor, göra en powerpoint inför en presentation, söka litteratur och liknande.

14.00 Kaffe. Med pausjumppa. Gärna ett mellanmål i form av en frukt och en kvarg.

15.30 Avrundning. Mot slutet av varje jobbdag brukar jag dokumentera vad jag har gjort, ibland skriver jag i min skrivdagbok och alltid planerar jag vad jag ska göra nästa dag och kollar hur jag ligger till i mitt schema.

16.00 Tackochhej. Jag hämtar upp Samuel och ifall vi inte behöver veckohandla åker vi ofta hem i rusningstrafik. Med Yle Vega i bakgrunden pratar vi ofta om vilka intryck vi har haft, hur det har varit på jobbet, vad som har varit bra den dagen.

Den här lilla krabaten kommer alltid sömndrucket springande emot oss när vi kommer hem ❤️ vår lilla hund-touko!

Den här lilla krabaten kommer alltid sömndrucket springande emot oss när vi kommer hem ❤️ vår lilla hund-touko!

16.20 Hushållsfix och matlagning. Ofta brukar vi fylla på diskmaskinen, plocka upp grejer, dammsuga lite, starta en tvättmaskin och påbörja matlagning så fort vi kommit hem.

17.30 Middag. Och äter vi den redan 17.30 är det en tidig middag! Vi gillar att laga mat tillsammans och kompletterar varandra rätt väl i köket.

18.15 Matkoma och chill. Den här tiden är den bästa: när maten är uppäten, undandiskad och ur vägen. Då brukar vi ofta lägga oss på soffan, läsa, ha lite egentid och bara koppla av.

En tänkbar kvällsaktivitet. Här under semestern med lillebrodern Otto.

En tänkbar kvällsaktivitet. Här under semestern med lillebrodern Otto.

19.00 Aktivitet. Om kvällarna har vi ändå ofta program. Det kan vara fotbollsträningar, matcher, katt, - eller trädgårdsskötsel, kaffebjudningar, promenader. Ikväll blev det bärplockning. Om vi inte har program fortsätter vi med chillandet.

21.00 Kvällsbit och rehabilitering. Om kvällarna lagar vi ofta ett kvällsmål bestående av rågbröd och kvarg/yoghurt med granola och frukt. Vi ser ibland på en serie och ibland på fotboll. Så brukar vi sköta vår katts päls/klor/tänder/öron. Jag brukar ibland stretcha eller göra övningar för att rehabilitera mitt knä. Jag brukar ibland läsa den här tiden också.

22.00 Läggdags. Jag är notorisk med att lägga mig i tid. Klockan 22 är min absolut sista läggdagstid.

Ungefär så ser en högst vanlig dag ut för mig!

Adjustments.jpeg

Ser din vardag likadan ut? Var det något som förvånade dig? Eller som du kunde känna igen dig i?

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.