Förlängt vardagsrum

Jag har aldrig varit en balkongmänniska. Om man nu kan delas in i balkongmänniskor och icke-balkongmänniskor. I Åbo har jag haft balkong men det är mer undantag än regel att den över huvud taget blir använd. Jag har på sin höjd druckit en kaffekopp på balkongen då vårsolens första strålar når vårt norra land efter en beckmörk vinter. För jag menar, vem är inte lite av en soldyrkare då?

Men nu har vi äntligen en balkong som blir flitigt använd för bokläsning, tv-serietittande, kaffedrickande eller allmänt häng. Det är fantastiskt att ha en balkong som känns som ett tredje rum! Allt som krävdes var en heltäckande matta, för att dölja det opraktiska och alltjämt smutsiga golvet, och en DIY-möbel som min Samuel snickrade ihop i klassisk lastpallsanda. Några kuddar och plötsligt blev det som ett förlängt vardagsrum.

Tänk vad småsaker kan göra stor skillnad. Underskatta aldrig det stora i det lilla!

Före:  här skymtas det snuskiga golvet och våra tidigare balkongmöbler som förvisso var gångbara men inte riktigt ändamålsenliga.

Före: här skymtas det snuskiga golvet och våra tidigare balkongmöbler som förvisso var gångbara men inte riktigt ändamålsenliga.

Efter : ny golvmatta som täcker (nästan) hela balkongen. Lastpallssoffa gjord på 3 lastpallar, ett soffbord som vi inte har i användning inomhus, några kuddar, lite mysbelysning och voilá! Som en helt ny balkong!

Efter: ny golvmatta som täcker (nästan) hela balkongen. Lastpallssoffa gjord på 3 lastpallar, ett soffbord som vi inte har i användning inomhus, några kuddar, lite mysbelysning och voilá! Som en helt ny balkong!

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.